Varil taşıma arabalarının günümüz koşullarında birçok alanda kullanılması ihtiyaç hâline gelmiştir. Öncelikle petrol rafinerilerinde kullanımının yanı sıra kimya sektöründe de yoğun olarak kullanılır. Kozmetik hammadde imalatında varillerin taşınabilmesi konusunda varil taşıma arabaları büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Yine deterjan hammadde varillerini taşımak için de oldukça kullanışlıdır.

Varil taşıma arabaları boya imalatında kullanılan varillerin taşınabilmesi için çok uygun bir araçtır. Tiner ve benzin gibi kimyasal varillerin taşınabilmesi için tercih edilebilir. Varil taşıma arabasının yanında varil boşaltma arabası da oldukça kullanışlı bir üründür. Varil taşıma - boşaltma arabası her türlü varili taşıyıp aynı zamanda içindeki sıvının boşaltılmasını da sağlamaktadır. Varil taşıma-boşaltma arabaları 400 kilograma kadar olan varilleri rahatlıkla taşıyabilme özelliğine sahiptir. Varillerin taşınmasını sağladığı gibi içindeki sıvıların da boşaltılmasına imkan sağlamaktadır. Üst kısmındaki makaralar sayesinde varilleri döndürerek içindeki sıvıların bir kısmını aldıktan sonra geriye kalanların varilde kalmasını sağlamaktadır.

Varil taşıma-boşaltma arabaları köprü ve otoyol bakım şantiyelerinde son dönemlerde kullanımı artmaktadır. Bu gibi şantiyelerde zift ve yağ gibi kimyasal varillerin taşınabilmesi için çok uygundur. Varil taşıma-boşaltma arabaları uçak bakım hangarlarında, gemi tersanelerinde ve varille alakalı depolarda yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. İnsanların hayatını kolaylaştırdığı gibi işlerin daha hızlı yapılabilmesini sağlar. Kullanımı çok kolay ve pratiktir. Ürünle ilgili her sektörün varil taşıma arabalarını kullanması bir ihtiyaç haline gelmiştir.