Tüp taşıma arabaları özellikle iş güvenliği açısından çok önemlidir. Konu ile ilgili sanayi firmalarının, tüpleri emniyetli bir şekilde taşıyabilmesi için kullandığı bir üründür. Son yıllarda sanayi bakanlığı tüplerin korunabilmesi için tüp taşıma arabalarının kullanımını zorunlu hale getirmiştir. İş güvenliği uzmanları işyeri denetimlerinde tüplerin, tüp taşıma arabalarıyla emniyete alınıp alınmadığını kontrol etmektedirler. Denetimlerde tüp taşıma arabası eksik olan firmalara ceza kesilmektedir. Bu sebepten dolayı işyerleri tüp taşıma arabası kullanmaya önem göstermektedir.

Tüp taşıma arabası kullanım alanları oldukça yaygındır. Sanayi alanlarında çeşitli ölçülerde tüpler kullanılmaktadır. Her boyutta tüpe göre tüp taşıma arabası imal edilebilmektedir. Tüp taşıma arabaları tekli olduğu gibi çiftli de imal edilebilmektedir. Çiftli tüp arabaları yoğunlukla oksijen ve propan tüpleri için imal edilmektedir. 50 litrelik oksijen tüpleri için imal edilen tüp taşıma arabaları sektörde yoğun olarak tercih edilmektedir. Bunların yanında 10 litrelik ve 5 litrelik tüp taşıma arabalarının kullanım alanları oldukça geniştir. 10 litrelik tüp taşıma arabaları özellikle hastanelerde çok yüksek kullanım oranına sahiptir ve hastanelerdeki tüpler için zorunlu bir araçtır.

Tüp taşıma arabaları, iş yerlerindeki büyük yangın tüplerinin taşınabilmesi için ideal bir üründür. Tüp taşıma arabaları oksijenle metal kesim yapan atölyelerde de oldukça yaygın kullanılır. Bir diğer yoğun kullanım alanı ise gemi tersaneleridir. Hemen hemen her tersanede onlarca tüp taşıma arabası kullanılmaktadır. Adeta çalışanların bir yardımcısı gibidir. Tüp taşıma arabası kullanmak emniyetli olduğundan dolayı çalışanlara rahatlık ve kolaylık sağlamaktadır.